• Kurutma Sıcaklığı 55-70ºC
  • Zeytin Kurutma İşleminde kullanılabilecek makineler Oda tipi kurutucu
  • Zeytin Kurutulabilecek ürün şekilleri Bütün, 55 x 38 cm`lik kasalara tek sıra şeklinde yerleştirilmiş şekilde.
  • Zeytin Kurutma Giriş Nemi(%) Yaş ürün üzerinden yaklaşık %20-25 ağırlık kaybı
  • Zeytin Kurutma Tesisi İşlem Sırası Zeytin kasalama, kurutma odasına yerleştirme, kurutma, kurutma odasından boşaltma.
  • Zeytin Kurutma sonucunda yaklaşık %20-25 oranında zeytinde su kaybı meydana gelmekte ve havuzlardan çıkan ürünün 10-11 saat gibi bir sürede kasalar içerisinde buruşması sağlanmaktadır.
  • Makine günde 2 parti ürün atılmasına uygun olup yaklaşık 2500-3000 kg zeytini günlük işleme özelliğine sahiptir.
  • Yaklaşık her bir kasaya 2,3 kg ürün alarak makine içerisine rahatlıkla 600 zeytin kasası almaktadır.
  • Kasalar 38 x 55 cm alana sahiptir. Makine katı yakıt ile çalışmakta kömürün yanması ile sıcak su elde edilmekte bu sıcak sudanda sıcak hava elde edilerek kurutma işlemi gerçekleşmektedir. 

Fotoğraflar

 
[rl_gallery id=”400″]

Categories:

Tags:

Comments are closed

es_ESSpanish