- Kurutma Sıcaklığı 55-70ºC
- Zeytin Kurutma İşleminde kullanılabilecek makineler Oda tipi kurutucu
- Zeytin Kurutulabilecek ürün şekilleri Bütün, 55 x 38 cm`lik kasalara tek sıra şeklinde yerleştirilmiş şekilde.
- Zeytin Kurutma Giriş Nemi(%) Yaş ürün üzerinden yaklaşık %20-25 ağırlık kaybı
- Zeytin Kurutma Tesisi İşlem Sırası Zeytin kasalama, kurutma odasına yerleştirme, kurutma, kurutma odasından boşaltma.
- Zeytin Kurutma sonucunda yaklaşık %20-25 oranında zeytinde su kaybı meydana gelmekte ve havuzlardan çıkan ürünün 10-11 saat gibi bir sürede kasalar içerisinde buruşması sağlanmaktadır.
- Makine günde 2 parti ürün atılmasına uygun olup yaklaşık 2500-3000 kg zeytini günlük işleme özelliğine sahiptir.
- Yaklaşık her bir kasaya 2,3 kg ürün alarak makine içerisine rahatlıkla 600 zeytin kasası almaktadır.
- Kasalar 38 x 55 cm alana sahiptir. Makine katı yakıt ile çalışmakta kömürün yanması ile sıcak su elde edilmekte bu sıcak sudanda sıcak hava elde edilerek kurutma işlemi gerçekleşmektedir.
Fotoğraflar
[rl_gallery id=”400″]